onsdag 21 januari 2015

Romarriket

1. Vissa tror att det var en person som hette Romulus som grundade Rom. Men förmodligen så var det bara en bra plats för en stad och det var alltså därför det blev en så stor stad.

2. Den romerska religionen var en produkt av i huvudsak den grekiska religionen men även lite av den egyptiska. När kristendomen uppstod förföljds kristna tills att en kejsare bestämde att kristendomen skulle bli en allmän religion.

3. Romarrikets statsskick skiftade mellan några två olika, men från början var det ett kungadöme som de flesta länder på den tiden. Efter ett tag blev rom en republik med två konsuler som fungerade ungefär som en president. Konsulerna var två stycken eftersom att ingen av dem skulle få för mycket makt, detta eftersom att folket tröttnat på kungen som hade all makt. Det uppstod dock situationer då det blev bråk om makten exempelvis när Julius Caesar tog makten. Julius Caesar var en konsul som tog makten genom ett inbördeskrig. Han blev då diktator men han lyckades aldrig bli kung som var hans plan. Caesar blev mördad av sina motståndare. Det blev ett ännu längre inbördeskrig och sedan blev Caesars släkting kung och det var början på kejsardömet romarriket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar